Sprintpack News Header

GVA Metropool 30 09 2015Antwerpenaar Peter Somers (51), een voormalig topman bij bpost, richt op 1 oktober het nieuwe bedrijf SprintPack op. Daarmee wil hij kleine winkels goedkoop goederen laten verzenden.

SprintPack doet voor de internethandel ongeveer hetzelfde als wat een verzekeringsmakelaar met verzekeringen doet. SprintPack sluit een overeenkomst met verschillende pakjesleveranciers, waarin ze prijzen en leveringstermijnen vastleggen. Daardoor kan een kleinhandelaar die zich bij SprintPack aansluit, zijn pakjes even goedkoop en even snel opsturen als de Zalando’s en Bol.com’s van deze wereld.

“Als een winkel een pakje wil versturen, komt SprintPack dat pakje bij de winkel zelf ophalen”, zegt Peter Somers, algemeen directeur van SprintPack. “We vervoeren de pakjes van onze klanten naar magazijnen in Vilvoorde. Wij sorteren die pakjes en laten ze versturen door de pakjesleverancier waar we mee samenwerken. SprintPack heeft daarvoor een contract getekend met 35 pakjesleveranciers die samen aan 192 landen leveren.”

SprintPack gaat vanaf 1 oktober pakjes versturen voor winkels uit de Benelux, Frankrijk, Duitsland en China. “De pakjes van Chinese winkels worden verzameld in magazijnen in China, die door onze partners worden uitgebaat. Vanuit die Chinese magazijnen worden de goederen doorgestuurd naar Europa.”

In België werkt SprintPack samen met PostNL voor thuisleveringen, en met Kariboo voor het afhalen in een winkelpunt.

Newsletter

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.