Sprintpack News Header

Peter Somers start e-logisticsbedrijf Sprintpack

Peter Somers, tot vorig jaar de topman Parcels en International van bpost, heeft zopas het bedrijf Sprintpack boven de doopvont gehouden. Het is gericht op logistiek voor de e-commerce sector. De firma wordt operationeel op 1 oktober.
“Voorlopig is het een ‘soft launch’ en wordt er nog gewerkt aan de uitrol. Maar begin oktober starten wij met de operaties”, zegt Somers in een telefonisch gesprek met Flows. Volgens hem is het dan ook nog niet mogelijk om dieper in te gaan op de praktische details van het nieuwe bedrijf.

Somers is in het wereldje van pakjesdiensten en e-commerce geen onbekende. Hij heeft immers 14 jaar lang een beslissende rol gespeeld in de uitbouw van de internationale activiteiten en (vooral) van de parcel-divisie van bpost. Hij werd begin vorig jaar dan ook getipt als mogelijke opvolger van CEO Johnny Thijs. Zoals geweten ging die post naar Koen Van Gerven. Somers stapte enkele maanden later op.

Nadien richtte Somers zich duidelijk op strategisch advies inzake e-commerce en e-logistics, onder andere bij InPost (netwerk van openbare kluizen voor pakjes) en P2P Mailing. Hij startte in april ook het consultingbedrijf SKS & Partners op, samen met David Spottiswood (ex-DHL Global Operations, Rentokill en Borderlinx) en de Nederlander Jan Kooyman.

Partners

Die laatste is een van de vier partners achter Sprintpack. Kooyman heeft carrière gedaan bij Post NL, TNT, ATOS Consulting en bpost (waar hij vijf jaar lang ‘advisor tot the board’ was en directeur van bpost-dochter EuroSprinters).

Achter Sprintpack vinden we als commercieel directeur Marnix Bakker terug, die ook van bpost komt. Hij verliet het bedrijf in juni. Hij was er achtereenvolgens verantwoordelijk voor business development in de e-commerce sector, commercieel directeur voor Azië/Pacific en directeur business development in Hong Kong van (bpost-dochter) Landmark Global. Daar moest hij onder andere contacten leggen met de e-tailers in Azië.

De vierde partner van Sprintpack heeft eveneens een bpost-verleden: Steven Schutter was er in 2013 en 2014 e-commerce development manager.

Over de operationele aspecten van Sprintpack is nog maar zeer weinig bekend. Wel staat op de site van Sprintpack dat de logistieke activiteiten in Europa zullen uitgevoerd worden vanuit een distributiecentrum in België en in China vanuit Beijing. In de VS zou in 2016 gestart worden.

Newsletter

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.