Sprintpack News Header

Peter Somers, CEO-owner of SprintPack, invests in Efoodconsult, a Belgian start-up deploying ‘Efoodbox’, an end-2-end solution for home delivery of food and temperature sensitive goods. With this investment he emphasizes its believe in the potential of the online food market.

Efoodconsult is a Belgian startup, created in February 2015 with the ambition to offer a safe solution for the last mile delivery of fresh, chilled and frozen goods. A lot of young, passionate companies and retailers willing to bring food products to the households are hesitating to make this step because of the huge investments in cooled vans and cooling equipment. Efoodconsult offers an adequate answer to this supply chain question with the launch of the ‘Efoodbox’, an isothermal box with an intelligent temperature monitoring system enabling all stakeholders to follow the temperature End-2-End of their sensitive deliveries – up to 15 kg. Efoodconsult combines this technical offer with consulting on food safety and best practices for merchants and logistic players.

Peter Somers, CEO-eigenaar van SprintPack, investeert in Efoodconsult, een Belgische starter die de ‘Efoodbox’ lanceert, een end-2-end oplossing voor de thuislevering van voedsel en andere temperatuurgevoelige goederen. Deze investering onderstreept zijn geloof in het potentieel van de online voedingsmarkt.

Efoodconsult is een Belgische starter, opgericht in Februari 2015 met de ambitie om een veilige oplossing aan te bieden voor de thuislevering van verse, gekoelde en diepgevroren producten. Heel wat jonge, gedreven bedrijven en retailers die voedingswaren tot bij de gezinnen willen brengen, aarzelen om de stap te zetten omwille van de hoge investeringskosten in koelcamionettes en koelinstallaties.

E-commerce levert distributiediensten duizenden pakjes om bij de consument thuis te brengen. Maar hoe groot is die markt in België? Wie zijn de markleiders? Wat zijn de uitdagingen? Om een overzicht te krijgen, hebben we aangeklopt bij Peter Somers, de CEO van Sprintpack.

In een niet zo ver verleden was Somers verantwoordelijk voor de Parcel en Internationale business van Bpost. Sinds enkele maanden biedt zijn bedrijf Sprintpack e-commerce diensten aan zoals fulfilment en distributie. Voor de distributie van pakjes maakt hij gebruik van verschillende vervoerders in functie van de noden van zijn klanten. Hij heeft dan ook een neutrale kijk op de markt van de pakjesdistributie. Tijdens een exclusief gesprek vroegen wij hem wie de grootste spelers op de last-mile distributiemarkt in België zijn.

Peter Somers

 

woensdag 14 oktober 2015

Peter Somers (foto), voormalig lid van het directiecomité van bpost verantwoordelijk voor de business-unit "Parcels & International", staat als ceo aan het hoofd van de nieuwe e-commerce logistieke dienstverlener SprintPack N.V. (Brussel).

Peter Somers, tot vorig jaar lid van het directiecomité van bpost en verantwoordelijk voor de business-unit "Parcels & International", heeft SprintPack N.V. opgericht.

De start-up focust op het aanbieden, aan Belgische en buitenlandse bedrijven, van e-commerce oplossingen zoals het regelen van kwalitatieve en efficiënte bezorging van pakketten, 3PL-activiteiten (opslag, pick & pack, ...) en het inrichten van web shops.

gls sprintpackSprintpack, het e-logistics bedrijf van voormalig bpost-directielid Peter Somers, gaat op 1 oktober operationeel van start. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de SD Logistics Group. Dezelfde dag start ook Sprintpack China. De VS volgen in 2016.

GVA Metropool 30 09 2015Antwerpenaar Peter Somers (51), een voormalig topman bij bpost, richt op 1 oktober het nieuwe bedrijf SprintPack op. Daarmee wil hij kleine winkels goedkoop goederen laten verzenden.

SprintPack doet voor de internethandel ongeveer hetzelfde als wat een verzekeringsmakelaar met verzekeringen doet. SprintPack sluit een overeenkomst met verschillende pakjesleveranciers, waarin ze prijzen en leveringstermijnen vastleggen. Daardoor kan een kleinhandelaar die zich bij SprintPack aansluit, zijn pakjes even goedkoop en even snel opsturen als de Zalando’s en Bol.com’s van deze wereld.

Peter Somers - CEO Sprintpack NV

Op 1 oktober is Sprintpack, het e-logistics bedrijf van voormalig bpost-directielid Peter Somers, operationeel. Het richt zich tot retail-bedrijven die in de sector van de e-commerce willen groeien. De aangeboden diensten zijn bezorging van de pakketten, logistiek en hulp bij het opzetten van webshops.

Somers was tot ongeveer een jaar geleden bij bpost actief als topman van de parceldiensten  en ‘last mile’-oplossingen. Hij wordt bijgestaand door Marnix Bakker (Commercial), Jan Kooyman (Operations) en Steven Schutter (IT solutions). Ze hebben net zoals Somers ervaring op het vlak van e-commerce logistiek (en hebben vroeger voor bpost gewerkt).


Later deze week, op 1 oktober, wordt SprintPack operationeel. Een bedrijf opgericht door vier ex-werknemers van Bpost. SprintPack levert een nieuw logistiek platform voor webwinkels. En het ziet het meteen groot: niet alleen Europa wil het veroveren, maar meteen ook China en volgend jaar de VS.

Zie ook : https://kanaalz.knack.be/nieuws/ambitieuze-starter-in-internethandel/video-normal-612337.html

Peter Somers CEO Sprintpack NVPeter Somers, a former member of the executive committee of bpost, has started a new e-commerce logistics company.

The new company, called SprintPack, has announced that it will be offering “e-commerce solutions such as the organisation of high quality and efficient delivery of parcels, 3PL activities such as warehousing, pick&pack and the set-up of web shops”.

Peter Somers, voormalig directielid van bpost, richt het e-logistiek bedrijf Sprintpack op in België en China.

Het bedrijf wil diverse e-commerceoplossingen aanbieden zoals de bezorging van pakketten, opslag en het inrichten van webshops.

Peter Somers

Peter Somers, de man die de voorbije jaren de pakjesdivisie van Bpost heeft uitgebouwd, gooit zich op de e-commercemarkt met een nieuw logistiek platform, Sprintpack.

Een origineel product en een goede website, meer heeft een ondernemer vandaag niet nodig om zijn koopwaar in de hele wereld aan de man te brengen. Maar tussen de bestelling en de levering van een product zit wel een complexe logistieke keten waar veel e-ondernemers geen kaas van gegeten hebben. Om nog te zwijgen over consumenten die hun pakje liever vandaag dan morgen geleverd krijgen, en ook nog gratis als het even kan.

Peter Somers start e-logisticsbedrijf Sprintpack

Peter Somers, tot vorig jaar de topman Parcels en International van bpost, heeft zopas het bedrijf Sprintpack boven de doopvont gehouden. Het is gericht op logistiek voor de e-commerce sector. De firma wordt operationeel op 1 oktober.
“Voorlopig is het een ‘soft launch’ en wordt er nog gewerkt aan de uitrol. Maar begin oktober starten wij met de operaties”, zegt Somers in een telefonisch gesprek met Flows. Volgens hem is het dan ook nog niet mogelijk om dieper in te gaan op de praktische details van het nieuwe bedrijf.

Ex-Bpost-manager start e-logistiek- bedrijf Sprintpack

Peter Somers, een voormalige manager van Bpost, zet zijn kennis en ervaring om in een nieuwe speler in de wereld van logistiek rond e-commerce. Dat meldt Flows, het vakblad voor de sector van scheepvaart en transport. Somers was 14 jaar een cruciale figuur bij de uitbouw van de pakjesdivisie van Bpost. Begin vorig jaar werd hij zelfs nog even getipt als opvolger van CEO Johnny Thijs. Na de aanstelling van Koen Van Gerven nam hij afscheid van het post- bedrijf en werd hij zelfstandig consultant rond logistiek en e-commerce.

P2P Mailing Ltd

P2P Group, the mailing and distribution solutions provider,  has appointed Peter Somers, former Managing Director of bpost parcels and international and member of the Executive Committee of bpost, to its board as Non Executive Director.

As Non Executive Director, Peter will help to shape the strategic direction of P2P and consolidate the company’s position in the market as a leading independent and privately owned distribution solutions provider to the ecommerce sector both in the UK and abroad.

Newsletter

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.