Sprintpack News Header

Peter Somers CEO Sprintpack NV

Peter Somers, CEO-eigenaar van SPRINTPACK en SPRINTPACK LOGISTICS, investeert in ZIBBRA, een Belgisch IT-bedrijf gespecialiseerd in het bouwen van webshops en automatisering van bedrijfsprocessen. Met deze investering versterkt SPRINTPACK zijn ‘one-stop-shop eCommerce’ aanbod.

Zibbra is een Belgisch bedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in web hosting en internet toepassingen, en heeft de laatste 3 jaren een platform ontwikkeld op basis van bewezen technologieën en aangescherpt met de nieuwste innovaties, inclusief volledig schaalbare Cloud infrastructuur over Multi-site datacenters.

Het Zibbra platform is begin 2015 gelanceerd met 26 toepassingen om een webshop oplossing te bieden aan zelfstandige ondernemers, KMO’s en grote ondernemingen. Naast de webshop applicatie biedt het Zibbra platform ook modulaire ERP, HR, CRM, CMS, BI, eCommerce oplossingen geïntegreerd in één Cloud toepassing. Het platform is grotendeels gebouwd volgens een API-model, wat toelaat eenvoudig in te pluggen in de kern van het systeem, zo kan ook een eigen gebouwde webshop gekoppeld worden aan het platform. Het platform is o.a. door Belfius geselecteerd als een van de partijen voor het ‘Belfius eCommerce’ aanbod.

Het Zibbra platform is ondertussen volledig geïntegreerd met het WMS (warehouse managementsysteem) van SprintPack Logistics en TMS (transport managementsysteem) van SprintPack, waardoor een klant maar met één partij hoeft te contracteren voor de webshop, opslag, pick&pack en distributie wereldwijd.

Gezien recent behaalde successen in de eCommerce sector, waaronder een heel belangrijke FMCG speler, zal de samenwerking tussen Zibbra en SprintPack door deze investering nog verder versterkt worden.

Zibbra zal verder geleid worden door stichter-CEO Erik Proost en Peter Somers zal vanuit de Raad van Bestuur de groei en ontwikkeling van Zibbra mee ondersteunen.

SprintPack NV, in september 2015 opgericht door Peter Somers (voormalig directielid van bpost en in die hoedanigheid verantwoordelijke voor de Parcel en Internationale business van bpost) met vestigingen in België en China, levert eCommerce oplossingen zoals het regelen van kwalitatieve en efficiënte bezorging van pakketten in BeNeLux en wereldwijd, 3PL activiteiten zoals opslag, pick&pack en het inrichten van webshops. Deze componenten worden ook in een volledige geïntegreerde ‘One-stop-shop eCommerce oplossing’ aangeboden, uniek op de Belgische markt.

In November 2015 werd door Peter Somers de overname aangekondigd van Plus Logistics NV, een Belgische fulfilment bedrijf met 7.500m2 logistieke capaciteit in Sint-Niklaas, het bedrijf gaat sinds 1 Januari 2016 naar de markt als SprintPack Logistics.

Peter Somers: ‘Ik ben ervan overtuigd dat de reeds aanwezige knowhow, kwaliteit en ervaring van Zibbra in eCommerce IT-oplossingen een bijkomende troef zal betekenen voor het aanbod van SprintPack om web shops een uitstekend en ruim aanbod te geven aan logistieke oplossingen. Zowel voor eCommerce start-ups, retailers, e-tailers en FMCG-bedrijven kunnen we nu state-of-the-art fulfilment oplossingen aanbieden gekoppeld aan onze unieke one-label wereldwijde oplossingen voor pakketdistributie. Het recent gewonnen contract in de FMCG sector toont aan dat na de pure players, de retailers, nu ook de FMCG spelers eCommerce volop zullen integreren in hun verkoopkanalen, een belangrijke ontwikkeling.’

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Keep in Contact

Get in Touch

Email:
Website: www.sprintpack.be

Industriepark Noord 5A
9100 Sint-Niklaas, Belgium
Telephone : +32 3 760 3011

Newsletter

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.