Sprintpack News Header

Persartikel De Vlaamse Ondernemer : Sprintpack NV

Peter Somers neemt meerderheidsbelang in Plus Logistics

Peter Somers, ceo-eigenaar van SprintPack N.V. (Brussel), neemt een meerderheidsbelang in Plus Logistics N.V. (Sint-Niklaas), het voormalige Libridis N.V. Met de participatie versterkt SprintPack zijn aanbod richting de Belgische en internationale e-commerce markt.

Peter Somers, ceo-eigenaar van Sprintpack NV (Brussel), neemt een meerderheidsbelang in Plus Logistics NV (Sint Niklaas), het voormalige Libridis NV. Met de participatie versterkt Sprintpack zijn aanbod richting de Belgische en International e-commerce markt.

Plus Logistics werd in 1986 opgericht als volle dochter van de Nederlandse Libridis Groep. Na de overname van het Belgische filiaal in 2011 door de voormalig operationeel directeur Hans Scherlippens, werd het bedrijf tot Plus Logistics herdoopt. Sindsdien werd de oorspronkelijke focus als groothandelaar en logistieke dienstverlener voor boekhandelaars in Nederland en België ook verruimd naar andere B2B- en B2C-marktsectoren. In 2012 kwam Plus Logistics fors onder druk te staan toen de Libridis Groep als belangrijkste klant overstag ging.
In mei van dit jaar verkreeg het bedrijf het WCO statuut. Eind oktober keurden de schuldeisers het ingediende herstelplan met het oog op een doorstart goed. Vandaar dat Peter Somers besloot in het kapitaal in te treden.

Het huidige B2B- en B2C-aanbod van Plus Logistics is gericht op het leveren van een volledig pallet aan. e-commerce logistieke diensten. Naast de boekenmarkt horen kledingmerken (Terre Bleue, Sarah Pacini, Xandres, Hampton Bays en Gigue) en andere merken (Jules Destrooper) tot de klanten. Ook in de toekomst zal de onderneming, die tot SprintPack Logistics N.V. wordt herdoopt, met een “end-to-end”-dienstenaanbod op e-commerce blijven focussen.
SprintPack Logistics beschikt in Sint-Niklaas over 7.500 m2 logistieke capaciteit. Met een 25- tal vaste medewerkers boekte het bedrijf in 2014 een omzet van 1,8 miljoen euro. SprintPack N.V., dat in september jongstleden werd opgericht en vestigingen in België en China heeft, levert e-commerce oplossingen, zoals het regelen van kwalitatieve en efficiënte bezorging van pakketten in de Benelux en wereldwijd, 3PL-activiteiten zoals opslag, pick&pack en het inrichten van web shops. Voor meer info: (0032) 0475/46.35.24.

Keep in Contact

Get in Touch

Email: .
Website: www.sprintpack.be

Industriepark Noord 5A
9100 Sint-Niklaas, Belgium
Telephone : +32 3 760 3011

Newsletter

Get our newsletter!

It seems that you have already subscribed to this list. Click here to update your profile.